Poznata japanska robna marka tenisica Asics, prije svega je specijalizirana za trčanje i dvoranske sportove. Naziv marke inspiriran je latinskim izrazom “Anima sana in corpore Sano”, a koji u prijevodu znači “Zdrav um u zdravom tijelu”.

Asics je podrijetlom iz Japana, no njihova odjeća i obuća uvedena je i u Sjedinjene Američke Države 1977. godine, a zatim se ova marka raširila po cijelome svijetu.

Tijekom godina istraživanja i prikupljanja iskustva, tvrtka Asics ostvarila je visoki tehnički napredak te izvrsnu sportsku izvedbu brojnim sportašima. Kako bi zadovoljili potrebe i ostale populacije, Asics je osim tenisica počeo proizvoditi i odjeću te torbe za sve muškarce, žene, ali i za djecu. Tako je tvrtka osmislila proizvode različitih tehnoloških dizajna i značajki, a jedan od najpopularnijih proizvoda su revolucionarne Asics tenisice s gelom.

Naime, cilj je bio uz pomoć gela koji se nalazi unutar tenisica, ublažiti kontakt stopala o podlogu tijekom trčanja te omogućiti pravilnu amortizaciju zglobova. Takav mekani, gelni uložak svakom je vlasniku tenisica pružio udobnost, nesmetano trčanje i apsorpciju šoka tijekom udara stopala o tlo. Na taj je način smanjen i rizik od brojnih ozljeda kao što su uganuće nožnog zgloba, ozljede ligamenata te razne ozljede koljena.

Iako je trčanje glavni fokus marke Asics, tvrtka proizvodi i tenisice te ostalu sportsku opremu za odbojku, hrvanje, nogomet, golf, atletiku i druge sportove. Naime, Asics je od samoga početka ulagao u kvalitetu proizvoda, tako da su isti uvjeti osigurani svim profesionalcima, ali i amaterima. Na taj način, bogati asortiman Asics obuće, odjeće i opreme zadovoljava sve sportske i rekreativne potrebe muškaraca, žena i djece.

Bilo da ste ljubitelj žustrih jutarnjih šetnji, trčanja na stazama u prirodi ili se pak volite aktivirati na trkačkoj traci u svojemu domu, lako možete pronaći svoje idealne Asics tenisice. Prilikom odabira, važno je s obzirom na vaše trkače ili sportske potrebe obratiti pozornost na stabilnost koju određene tenisice pružaju, debljinu unutarnjih jastučića, fleksibilnost, udobnost, oblik te ostale značajke.

Najbolji izbor Asics modela za osobe koje imaju problema sa stopalima, su oni s gelnim jastučićima koji pružaju dodatnu stabilnost, amortizaciju, fleksibilnost, agilnost te uz pomoć kojih vam je osigurano prirodno pokretanje zglobova. Međutim, ponuda takvih gelnih uložaka je vrlo bogata, stoga možete birati između različitih kombinacija i oblika, ovisno o vašim željama i potrebama.

Osim tenisica, kompletno se možete opremiti i ostalom Asics sportskom odjećom i opremom. Naime, Asics nudi vrlo udobne i rastezljive kratke hlače, sportske grudnjake i topove, različite majice te yoga tajice. Osim kvalitete, Asicsovi dizajneri oduševljavaju bogatim rasponom boja, uzoraka i detalja, počevši od običnih crno bijelih tenisica pa do šarenih tenisica s različitim uzorcima.

CategoryModa