Trčanje je jedan od najboljih načina sagorijevanja kalorija, jačanja cijeloga tijela te poboljšanja raspoloženja. Kako bi pratili svoj napredak, nekada ste morali kupovati razne satove za trčanje ili ostale uređaje koji mogu pratiti vaše treninge. No, sada na jednom uređaju možete mjeriti apsolutno cijeli trening te pratiti svoje napretke i zdravlje.

Riječ je dakako o pametnom telefonu, na koji možete skinuti brojne aplikacije za trčanje. Te aplikacije vrlo su napredne te mogu pratiti svaki vaš korak, stanje vašeg organizma te mogu učiniti vaše trčanje još zabavnijim! Postoje stotine aplikacija za trčanje dostupne na pametnim telefonima, no mi smo odvojili one najbolje i najvjerodostojnije.

Runkeeper

Ova aplikacija je jedna od najomiljenijih među trkačima. Runkeeper koristi GPS na mobitelu kako bi pratio vaše trčanje, biciklizam, planinarenje te ostale aktivnosti na daljinu. Ova aplikacija bilježi i vaš tempo, udaljenost, ukupno vrijeme vježbanja, potrošene kalorije te druge korisne podatke, a također vam omogućuje da fotografirate i označavate fotografije u pokretu. Korisnici ove aplikacije mogu pratiti i različite popularne rute trčanja, mjeriti svoj napredak i povijest treniranja.

Strava Running and Cycling

Osim što je ova aplikacija vrhunska za praćenje vašeg treniranja, ona ima prilično konkurentne značajke za razliku od ostalih aplikacija. Naime, Strava Running and Cycling bilježi brzinu trčanja, prijeđeni put, vrijeme, smjer trčanja i to sve u kombinaciji s vašim uspjehom i izazovima, pružajući također i društvene elemente, kao što je utrkivanje s prijateljima.

Runtastic

Ova aplikacija koristi GPS za praćenje udaljenosti vašeg trčanja, praćenje vremena i brzine. Osim što Runtastic prati i vaš napredak te zdravstveno stanje, svoje prijeđene putove također možete pregledati putem ove aplikacije. Ona ima i detaljne grafove po kojima jednostavnije možete pratiti sve korisne podatke vježbanja, a koje također možete podijeliti na društvenim mrežama.

iSmoothRun Pro

iSmoothRun Pro je izuzetno dobro osmišljena aplikacija za trčanje koja fantastično može funkcionirati sama, ali isto tako i u kombinaciji s ostalim raznim nosivim uređajima i fitness aplikacijama. Ova aplikacija koristi GPS i pokretne senzore na mobitelu te može pratiti vaše vrijeme izvođenja vježbi, ritam, brzinu i još mnogo toga.

Adidas Train & Run

Adidas Train & Run je aplikacija koja prati vaše korake, količinu izgubljenih kalorija te prijeđenu udaljenost, kao i put koji se prati uz pomoć GPS-a na vašem pametnom telefonu. Nakon trčanja, također možete provjeriti svoj trening i prijeđenu putanju po obojenim rutama. Aplikacija je izvrsna za one koji žele poboljšati svoju kondiciju ili izgubiti na težini. Ona također funkcionira u kombinaciji s ostalim aplikacijama, kao što je Strava Running and Cycling.

Nike + Running

Ova aplikacija izvrsno može pratiti vaš tempo, udaljenost prijeđenog puta, vrijeme te ostale korisne podatke, koji dolaze zajedno s audio povratnim informacijama i kartama rute. Aplikacija također dolazi s mnoštvom društvenih elemenata, kao što su dijeljenje prijeđene rute, postignuća te opcija za pozivanje prijatelja na natjecanje.

Spotify

Spotify je aplikacija koja koristi telefonske senzore kako bi pratila vaš tempo trčanja, brzinu, udaljenost te ostale važne podatke. Zanimljivo je također što u ovoj aplikaciji možete pronaći glazbu koja vam odgovara i pomaže vam da održavate svoj tempo te ostanete motivirani. Stoga, ako ste planirali tražiti glazbu za trčanje – za to nema potrebe, jer na Spotify aplikaciji imate bogatu ponudu glazbe za trčanje!

CategorySavjeti, Trčanje