Adidas Performance jedan je od najpoznatijih i najtraženijih sportskih marki na svijetu. Cijela ova sportska priča započela je kada je Adolf “Adi” Dassler počeo praviti svoju obuću u majčinoj kuhinji, a zatim je posao počeo formirati zajedno sa svojim bratom Rudolfom, koji se kasnije razvio u ozbiljniju tvrtku pod nazivom Gebrüder Dassler Schuhfabrik.

Uspjeh je došao vrlo brzo te su braća postala poznata nakon što je sprinter Jesse Owens na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine nosio njihove tenisice. Naime, Owens se tada vratio kući sa četiri zlatne medalje, zbog čega su njegove tenisice bile najupečatljivije. Ova tvrtka opremala je nekoliko sportaša na Olimpijskim igrama i prije Jessea Owensa, no nakon 1936. godine, tvrtka se počela brže razvijati.

Međutim, 1947. godine nastali su nepoznati problemi između braće te je Rudolf napustio posao i osnovao svoju vlastitu tvrtku Puma, koja se također bavila proizvodnjom i prodajom obuće te je i danas vrlo popularna, dok je Adi službeno nazvao svoju marku Adidas (po svojemu nadimku i prva tri slova njegova prezimena).

Ipak, unatoč tim prvim poteškoćama, ova marka danas je poznata u cijelome svijetu. Adidas Performance nastavlja pružati izvanrednu sportsku obuću i odjeću za žene i muškarce te za niz različitih aktivnosti, ali prije svega za četiri osnovne kategorije, odnosno za nogomet, košarku, trčanje i fitness treninge.

Kvalitetno napravljene i udobne Adidas tenisice posebno su dizajnirane tako da odgovaraju pojedinim sportovima. Adidas Performance  tenisice važne su za one koji uživaju u sportskim aktivnostima, od ozbiljnih i profesionalnih sportaša pa do onih koji samo žele živjeti zdravije i ostati u dobroj formi.

Tvrtka Adidas generacijama je stvarala zanimljive i kvalitetne proizvode koji su oplemenili izvedbe sportaša, bilo da je riječ o košarkašima, nogometašima ili pak o rekreativcima. Ova tvrtka najviše se osvrće kvalitetnoj tehnologiji, koja omogućuje svim sportašima i rekreativcima dostizanje maksimalnog sportskog potencijala.

Adidas Performance odaje počast čak i nekim od najvećih sportaša, a Adidasove tri pruge i trolist postali su kultni i svjetski poznati simboli. Također, ne samo da postoji veliki raspon sportskih tenisica za različite sportove, nego su tu i ostali razni stilovi, dostupni za svačiji ukus! Osim obuće i odjeće, Adidas Performance proizvodi te prodaje i razne sportske predmete te opremu za svakog muškarca i svaku ženu, ovisno o željama i potrebama!

CategoryRecenzije