Ženske-tajice-za-trening-sportmoda

Na tržištu postoji zaista veliki izbor ženskih tajica za trening, koje se međusobno razlikuju po materijalu od kojih su izrađene, po jačini stiskanja uz tijelo, po dodatnim džepovima te, naravno, po dizajnu i bojama.

Tajice za svaki dan: ako vam trebaju tajice u kojima ćete se svakodnevno baviti sportom, preporučujemo vam one od dri-fit materijala. Udobne su, bez nepotrebnih šavova, dobro prianjaju uz tijelo, a što je najvažnije brzo se suše. Dri-fit materijal je prozračan materijal koji zadržava toplinu vašeg tijela. Ovakve tajice idealne su za proljetne, ljetne i jesenske mjesece. Za zimu trebate ipak nešto malo deblje i toplije. Naravno, ako se bavite sportom vani, na otvorenom.

Zamislite ovu situaciju. Vani je prilično hladno. Toliko hladno da vam se ne ide nikuda, stoga se već premišljate o tome obaviti svoj jutarnji ritual trčanja ili ne. Znamo da nije riječ o tome da ne želite trčati, već vam jednostavno nisu primamljivi ti vremenski uvjeti. No, budite bez brige, jer vam na raspolaganju stoje toplije tajice izrađene od nešto drugačijeg materijala poput merino vune koji ne samo da će održavati vaše noge toplima već će i vaša koža biti suha i svježa dok znoj izbija.

Tajice od sintetičkih materijala poput likre, spandexa i poliestera omogućuju uživanje maksimalne kompresije i čvrstoće materijala. Ipak, nekim ljudima ovaj materijal ne odgovara jer može izazvati iritacije na koži, ako ih nose duže vrijeme.
Pamuk je tvrđi od sintetičkog materijala te ga je nekako ugodnije za nositi. Ne steže se toliko oko tijela, kao što se stežu tajice od sintetičkog materijala. Najvažnija stavka odnosi se ipak na trajnost materijala; pamuk ne traje ni približno toliko dugo kao neki umjetni materijal.

Kako odabrati dobre tajice za trening ovisi i o kojoj vrsti treninga je riječ te o dužini trajanja treninga. Ako se bavite trčanjem, potrebne su vam tzv. kompresijske tajice koje na određenim mjestima dodatno podržavaju vaše tijelo. Uočit ćete razliku već pri prvom nošenju i odmah ćete shvatiti da vam je sve ovo prijašnje vrijeme treniranja nešto nedostajalo na tajicama koje ste nosili. Jednostavne i obične tajice su za jednostavne i obične sportašica, a vi niste obična trkačica.

Ženske tajice međusobno se razlikuju i po načinu stezanja oko struka, no većina ih ima elastičnu gumu. Tajice imaju eventualno samo jedan mali džep na patent u koji možete pohraniti ključeve od stana. Osim toga, patent možete vidjeti i na području iznad nožnih zglobova, za lakše i jednostavnije oblačenje i skidanje tajica.

Boja i dužina tajica:

Kada govorimo o boji sportske opreme, iako je crna boja odabir većine, preporučujemo vam svjetlije boje osobito ako trenirate na otvorenome i to tijekom ranih jutarnjih ili kasnih večernjih sati. Svijetle i neonske boje najbolje su za povećavanje vaše vidljivosti. Neke ženske tajice imaju ušivene reflektirajuće trakice oko gležnjeva ili sa strane, po nogama.

Većina ženskih tajica dugačke su do gležnjeva. No one sportašice koje trče na grubljim i neravnim terenima radije se odlučuju za još duže tajice koje idu skroz ispod stopala. Takve tajice dolaze s odgovarajućim elastičnim remenom koji se jednostavno zakvači te onemogućuje podizanje tajica. Postoje i kraće ženske tajice do ispod ili iznad koljena. Odlučite se za one tajice koje će najbolje odgovoriti na vaše potrebe i želje.

CategoryModa