Ženske-sportske-torbe-sportmoda

Bilo da zajedno s prijateljicom vježbate u teretani ili redovno odlazite na sate pilatesa, potrebna vam je kvalitetna sportska torba u koju ćete spremiti rezervnu odjeću, obuću, higijenske potrepštine i ostale stvari. Možda želite nešto jednostavno i sportsko, a možda biste radije malo elegantniju sportsku torbu da je možete ponijeti sa sobom u ured.
Prije nego što se odlučite za kupnju ženske sportske torbe, preporučujemo vam da izbjegavate jeftine torbe loše kvalitete, kod kojih nakon već nekoliko dana možete primijetiti pucanje šavova ili neku drugu štetu koja s vremenom može učiniti torbu potpuno nekorisnom. Usredotočite se, dakle, na torbe izrađene od kvalitetnijih materijala koje jamče dugotrajnost i izdržljivost. S obzirom na to da ćete u torbu spremati čiste stvari za presvući te, naravno, one mokre koje ste imali na treningu, potrebne su vam torbe s višestrukim pretincima. Odlučite se za sportsku torbu s višestrukim ručkama i remenima, tako da ih ne morate cijelo vrijeme nositi u ruci, već na ramenu.

Boje i uzorci ženskih sportskih torbi variraju; od jednobojnih klasičnih crnih, plavih, crvenih, ljubičastih i ostalih tonova, preko torbi koje su išarane kojekakvim uzorcima, do jednobojnih zlatnih i srebrnih nijansi. Srećom, za vas, drage dame, zaista postoji veliki izbor sportskih torbi. Vrijeme je da zavirite u cjelokupnu ponudu te da odaberete nešto po vašoj mjeri i ukusu.

Ženske sportske torbe dolaze u različitim oblicima i veličinama: mogu biti pravokutnog oblika, kvadratnog oblika, ovalne, u obliku cekera i sl. Pravokutne sportske torbe jednostavnog su oblika iznimne mekoće; torba nije dodatno učvršćena, već je riječ o sintetičkom materijalu koji se može savijati. Ovaj model sportskih torbi prikladan je ne samo za bavljenje sportom već i za putovanja.

Sportske torbe u obliku vrećice nisu idealan odabir ako ćete ju koristiti isključivo za sportske aktivnosti. Riječ je o modelu koji je rezultat prijelaza iz potpuno sportskog oblika u obični, casual oblik torbe. Ovakvim torbama zasigurno nedostaje kruti oblik koji će ju podržavati, stoga sav sadržaj unutar ove torbe ne samo da nije dobro organiziran već se može otvoriti (ako je riječ o gelu za tuširanje) i uprljati ostatak čistih stvari. U sportskim vrećicama sva oprema je na jednom mjestu, što nerijetko može izazvati osjećaj nelagode i nesigurnosti.

Ovalne ženske sportske torbe, popularnog naziva bačvaste torbe, idealne su za sve oblike sportskih aktivnosti. Izrađene su od sintetičkih vlakana, imaju ručke te dodatni remen za preko ramena.

Osim ovalnih torbi, iznimno su popularne sportske trapez torbe. Riječ je o torbama koje se šire prema dnu. Postoji puno različitih vrsta ovakvog modela torbi, no glavna njihova karakteristika je prostranost. Uz to, svaka ima dodatni pretinac sa strane, jedan unutarnji džep, a neke imaju i dodatni pretinac za patike u dnu torbe. Uglavnom dolaze s dvije duže ručke i s pojasom, tako da ju možete nositi preko leđa.

Osim ženskih sportskih torbi od sintetičkih materijala, popularne su i kožne sportske torbe. Spoj sporta te atraktivnog i elegantnog izgleda torbe savršena je kombinacija. Samo, ovakve su torbe puno skuplje od prethodnih, tako da vas njihova cijena ne bi trebala iznenaditi.

CategoryModa