Nudeći najveću i najposebniju kolekciju obuće u industriji već 50 godina, Vans  je inspirirao brojne generacije skejtera da ostvare svoje ciljeve. Kako su se razvijali ekstremni sportovi, tako su se i Vans kolekcije poboljšavale u svakom pogledu. Još od davne 1966. godine, Vans je u srcu skejtanja. Ta tradicija nastavlja se uz široki raspon stilova Vans tenisica koje su danas dostupne.

Naime, 1966. godine u Kaliforniji je započela cijela priča – tada su braća Paul i James Van Doren te Gordon Lee i Sergie D’Elia osnovali tvrtku koja je proizvodila i prodavala obuću za mladež. Njihove jednostavne platnene tenisice vrlo brzo su postale popularne među skejterima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Danas, Vans tenisice se mogu pohvaliti najtraženijom i najvećom kolekcijom na tržištu. Od Vans Classic Slip-On kolekcije pa do Classic Authentic kolekcije, Vans je stavio svoj potpis na skejtanje i modni svijet prije više od 40 godina. Osim obuće, Vans je vrlo brzo počeo proizvoditi i odjeću te ostalu opremu za ekstremne sportove.

Kolekcija Vans Era dizajnirana je 1975. godine uz pomoć profesionalnih skejtera Tonya Alve i Staceya Peralta. Ova kolekcija bila je prvi izbor obuće među brojnim sportašima, ali i onima koji se ne bave sportom, zbog svojih šarenih platnenih dijelova tenisica. Ove tenisice i danas su vrlo popularne te dolaze u različitim bojama i s modnim detaljima.

Vans je nastavio s novim trendovima te je donio kolekcije Vans Classics Slip-On, SK8-HI i Chukka Boots, odnosno čizme koje su zapečatile ideju da je njihov brand ostavio trag u pop kulturi i svijetu. Nakon toga, Vans je počeo proizvoditi različitu opremu za BMX, skejtanje, boardanje na snijegu, surfanje i moto utrke te je stvorio i odjeću bogatu visokom tehnologijom i modom. Kvalitetne jakne, mekane majice i lagane haljine odvojile su Vans daleko od njegove konkurencije.

Uz profesionalne vozače skejta, kao što su Geoff Rowley i Tony Trujillo, Vans danas ima jedan od najpotpunijih i najkvalitetnijih timova u skejtanju i zimskim sportovima. Vans tenisice, Vans satovi i Vans čizme za boardanje po snijegu i dalje razvijaju svoje stilove i tehnologije koje vozačima i sportašima pružaju udobnost i stil.

Vans danas nudi kompletan asortiman odjeće, obuće i modnih dodataka za sve koji se bave ekstremnim sportom ili za one koji vole “živjeti punim plućima”. U samoj srži Vans tenisica su sportaši koji pomažu razviti obuću koja ne samo da definira njihov individualni stil, nego ih i tehnološki podržava u parametrima njihovih sportova. U želji za stvaranjem svježih i novih stilova u središtu kulture mladih, odnosno za muškarce, žene i djecu, Vans potiče individualnost i motivira nas da svatko definira i pokaže “svoje ja”.

CategoryModa