Tvrtka Vans osnovana je u Kaliforniji 1966. godine pod nazivom Van Doren Rubber Company. Tvrtku koja je proizvodila i prodavala isključivo platnenu obuću za mladež, osnovala su braća Paul i James Van Doren te Gordon Lee i Sergie D’Elia.

No, Vans je u vrlo kratkom vremenskom roku postao dio svijeta skejtanja i ekstremnih sportova, a koji je inspirirao brojne skejtere i sportaše nudeći posebnu kolekciju obuće.

Nakon što su brojne mlade osobe prepoznale kvalitetu i jedinstvenost Vans tenisica, tvrtka je počela proizvoditi i odjeću te ostalu opremu za ekstremne sportove. Ova se tradicija nastavila do danas pa je marka Vans ostavila duboki trak u srcu skejtanja i pop kulture. Naime, u samoj srži Vansica su sportaši koji pomažu razviti obuću koja ne samo da definira njihov individualni stil, nego ih i tehnološki podržava u parametrima njihovih sportova.

Jedne od najpopularnijih Vans tenisica zasigurno su Vans Authentic tenisice koje su vječno u modi. One su jednostavne, lagane, niske te se mogu nositi kroz cijelu godinu, no najbolje će poslužiti tijekom vrućih ljetnih dana. Vans Authentic tenisice brzo su osvojile srca skejtera i modno osviještenih osoba, a pogotovo zbog njihovog lakog održavanja, to jest jednostavnog čišćenja od pijeska, soli ili prašine.

Prilagođena tehnologija i moderni dizajn Vans Authentic tenisica

Vans Authentic tenisice uglavnom su namijenjene skejterima i ostalim sportašima, no danas ih nosi cijeli svijetu u različitim situacijama. Njihov je low top, odnosno “niski” dizajn postao standard svih niskih tenisica za skejtanje. Gornji dio ovih tenisica rađen je od vrlo čvrstog i izdržljivog platna koji omogućuje pravilnu stabilnost zglobova tijekom balansiranja na skejtu. Naime, nedovoljna stabilizacija zglobova može dovesti do raznih ozljeda, a pogotovo kod onih osoba koje već imaju nestabilne gležnjeve nakon uganuća.

Iako su ove tenisice rađene od čvrstog platna, ovaj materijal pruža i prilagođenu fleksibilnost zglobova i veliki opseg pokreta koji je potreban za prirodnu i slobodnu pokretljivost. Gumeni Waffle potplat također je Vans standard, idealan za prianjanje na podlogu ili skejt. Ova vrsta potplata omogućuje sportašima aktiviranje i tijekom kišnih dana. Pamučna podstava i mekani ulošci pružaju udobnost i nesmetano dugoročno šetanje. Visoka tehnologija Vans Authentic tenisica svakom skejteru povećavaju balans i kontrolu skejta.

Vans Authentic tenisice danas dolaze u širokom rasponu boja, detalja, uzorka, a ponekad i materijala. Ono što svaki model Authentic Vansica dijeli, to je kultni Vans logo koji je uglavnom smješten na bočnoj strani tenisice uz vezice. Na nekim modelima, vezice nije potrebno ni vezati zbog niske konstrukcije i laganog obuvanja. Authentic Vansice u većini su slučajeva jednobojne, no danas se mogu pronaći i one s različitim životinjskim, geometrijskim ili cvjetnim uzorcima. Ipak, najprodavanije su one s nešto umjerenijim kombinacijama boja te obične crne Vansice s bijelim vezicama.

CategoryRecenzije