Torbice su prvenstveno namijenjene za odlaganje stvari te su zbog toga vrlo praktične. Također, torbice su vrlo brzo postale i neizostavni modni detalji, koji svakoj odjevnoj kombinaciji daje onu završnu notu, poput “šlaga na torti”.

Zbog toga su torbice danas sastavni dio života svake žene, a u posljednje vrijeme i muškarca. Postoje različite vrste torbica, odnosno različiti oblici, marke, boje i veličine, a nose ih osobe u svim dobnim skupinama, od onih najmlađih pa do starijih osoba.

Vrste torbica

Kao modni detalji, torbice se mogu kategorizirati po obliku vrećice, odnosno prostora gdje se odlažu stvari te prema obliku ručke.

Bačva

Kao što i sam naziv govori, ova torbica je u obliku bačve ili zatvorene cijevi, a koja obično dolazi s dugačkom ručkom za rame, kao što je to Converse-ov model LEGACY BARREL DUFFEL BAG.

Lopta za kuglanje

Ova torbica bila je popularna 1990-ih godina, kada je kod mlađih djevojaka vladao retro stil. Torbica je postala popularna zahvaljujući američkim vrećicama koje su se koristile za lopte za kuglanje.

Clutch

Ova torbica dolazi bez ručke, a u nekim slučajevima s odvojivom ručkom za rame. Torbica je mala, pravokutnog oblika te se najčešće koristi kao večernja torbica.

Liječnička torbica

Kao što i sam naziv govori, ova torbica je nastala po uzoru na liječničke torbe. One u većini slučajeva dolaze s malom ručkom koja se drži u šaci i pravokutnog je oblika.

Torba s uzicom

Torbice koje se zatvaraju s uzicom na vrhu danas postoje u raznim veličinama. Najčešće se koristi za sportske aktivnosti. Jedna od takvih je i Adidasov model LIN PER GYMBAG.

Polumjesec

Torbica u obliku polovice mjeseca dolaze u različitim veličinama i s različitim ručkama. Najčešće su ručke napravljene tako da ih možete nositi na ramenu.

Skitnica

Ova torbica dolazi u obliku opuštene vreće sa zatvaračem na gornjem dijelu. Ona je najčešće spuštena ili “uranja” na sredini. Moderna je te se koristi za neformalni stil.

Kiondo

Kiondo torbice su ručno pletene te često dolaze s kožnim dodatcima. Uglavnom su okruglog oblika s dvije ručke. Ove torbice su autohtone u Keniji.

Svjetleća torbica

Torbice sa sustavom rasvjete pojavile su se 1950. godine, no nisu imale veliki uspjeh sve do nedavno, kada je 2011. godine prva svjetleća torbica ponovno došla na tržište.

Pismo

Ove torbice su, kao što i sam naziv govori, u obliku pisma. Uglavnom dolaze s jednom ručkom za rame ili bez ručki.

Minaudiere

Minaudiere su male večernje torbice pravokutnog oblika. Obično su teže od ostalih torbica jer su ukrašene brojnim detaljima.

Krznene torbe

Zimske torbice napravljene od pravog ili umjetnog krzna vrlo su popularne već dugi niz godina. Neke krznene torbice imaju i otvore za ruke, odnosno za grijanje ruku.

Bilježnica

Torbice u obliku bilježnice su male, tanke i pravokutnog oblika. Većinom su rađene s jednom ručkom za rame ili pak s dvjema malim ručkama.

Vrećica

Ova torbica je vrlo mala, poput džepa ili vrećice čaja. Ona uglavnom služi za novac, a koristi se za odlazak u trgovinu.

Postoje još brojne vrste torbica te ih je u današnje vrijeme sve teže popratiti zbog svakodnevnog dizajniranja novih oblika torbica. Bila ona mala ili velika, sportska ili večernja, bijela ili crna – svaka žena ju mora imati u svom ormaru!

CategoryModa