Air Huarache, nike, obuća, sport, tenisice, trčanje

Najnoviji model neuništive Nikeove linije Air Huarache, baš kao i sve njene prethodnice, odlikuje udobnost pri nošenju, a dobro prianjajući gumeni potplat čuva zglobove i tetive prilikom udarca o tlo.

Air Huarache Ultra Se ima gornjište od tkanine kao i unutrašnjost, pjenasti udoban uložak, mekani jezik i dodatnu gumenu zaštitu na stražnjem dijelu tenisice.

Mnogi je zovu neuništivom i takav status među sportskom opremom iz godine u godinu Nike beskompromisno čuva, njeguje i oplemenjuje najnovijim tehnološkim dostignućima.

Tako i najnoviji model neuništive Nikeove linije Air Huarache, baš kao i sve njene prethodnice, odlikuje udobnost pri nošenju, a dobro prianjajući gumeni potplat čuva zglobove i tetive prilikom udarca o tlo.

Još od 1991. godine kad je čuveni dizajner Tinker Hatfield lansirao tu liniju, čije je ime doslovno preuzeto od meksičkih kožnih sandala Huaraches, nije slutio da će njegove Huraces tenisice doživjeti uspjeh takvih razmjera.

Naime, izvorno ih je Hatfield namijenio kao sportsku obuću za trčanje i doista su bile dobro prihvaćene od atletičara. No, ubrzo su ih, zbog neoprenske unutarnje obloge, udobnosti, ali i modela koji je tada bio ‘drugačiji’ od drugih, prigrlila velika imena iz drugih sportova.

Tako je meksička sandala dobila svoju sportsku inačicu, jednako slavnu do danas. Hatfield je do dizajna te linije došao zapravo sasvim slučajno. Kako sam voli napomenuti – korisne i dobre stvari se dogode ili otkriju usput. Tako je i on na skijanju na vodi otkrio da je obuća s neoprenskim gornjištem izuzetno otporna te da čuva nogu u kontaktu s oštrim predmetima u vodi i da je otporna na nju.

Legenda kaže da je Hatfield htio osmisliti tenisice koje grle trkačevu nogu,a s osmišljavanjem modela je krenuo ‘ogolivši’ tenisicu na ono temeljno za što ona služi. Primjenom tehnologija koje su pokazale da je kombinacija materijala neoprena i likre idealna za sportsku obuću, na neki način je odvela američkog giganta Nike u potpuno drugom smjeru. Ravno prema vrhu s milijunima sljedbenika.

Stoga nema razloga, bez obzira što su vam stare Huarachice u još uvijek dobrom stanju, da se ne nagradite novim Nike Air Huaranche Ultra Se u koloritu koji vam paše uz trendi trenirku za ovu topliju sezonu.