snowboard-snowboardanje-snijeg-zima-obuća-odjeća-grijanje-sport-moda

Zimi, kad padne temperatura, provodite li više vremena u kući, na toplom, pod dekicom ili ste onaj tip osobe koji će izaći van i uživati u snježnim radostima? Zima je zapravo savršeno vrijeme da se dovedete u top formu te da očeličite i postanete zdraviji.
Zato vam predlažemo snowboard iliti daskanje na snijegu; sport koji se razvio iz kombinacije dvaju sportova – daskanja na vodi i vožnja skejta. Ne samo što je nastao iz spomenutih sportova već objedinjuje atraktivnosti surfanja te savršenstvo skejtanja. Zbog toga što se ipak razlikuje od ostalih sportova, snowboard je zanimljiv kako odraslima, tako i djeci. Brzo i jednostavno uče se tehnike snowboardanja, a jednom kad naučite uživat ćete u svim pogodnostima koje vam ovaj sport nudi. Jedino, trebat će vam odgovarajuća oprema, no ni to nije problem. Možete je nabaviti u skoro svakoj sportskoj radnji.

Snowboard oprema sastoji se, dakle, od:
Snowboard daske: postoji dvije vrste daski za snijeg koje zapravo diktiraju vaš stil vožnje. Jedna vrsta snowboard daski koristi se za uživanje na planinskim strminama, a druga je namijenjena za izvođenje skokova i slično. Daska za snowboard odabire se ovisno o vašoj težini, visini i veličini stopala. Ipak, prilikom kupnje odgovarajuće daske preporučujemo vam da se savjetujete s osobljem kako biste lakše odabrali ono što vam je potrebno.
Snowboard buce: postoje tri vrste buca: all – mountain, freestyle i freeride buce koje se međusobno razlikuju po tvrdoći i fleksibilnosti. Kad ih kupujete, vodite računa da uzmete jedan broj veće od broja obuće u kojoj ste došli. Ovakve buce su kvalitetne, izdržljive, dobro drže nogu te svaki vaš pomak preko vezova prenosi se na dasku.
Snowboard vezovi: kao što postoje različite vrste buca, tako postoje i tri modela vezova. Razlikuju se po tvrdoći, ali i po uvjetima na kojima se daska. Odaberite kvalitetne vezove i prilagodite ih bucama i daski i spremni ste za zabavu kakvu još dosad niste iskusili!
Jakna i hlače: za bezbrižno uživanje na snijegu potrebne su vam još odgovarajuće hlače i jakna, koje se izrađuju od kvalitetnih vodonepropusnih materijala. Materijali ne zadržavaju znoj i vlagu, već ih otpuštaju prema van tako da ćete cijelo vrijeme biti suhi i neće vam biti hladno.
Snowboard naočale: naočale su neizostavna oprema za snowboard kako po kiši i snijegu tako i po sunčanom vremenu. Bez njih jednostavno ne biste vidjeli prst ispred nosa. Postoje različite vrste naočala za snowboard koje se razlikuju po veličini i po vrsti leća (stakla). S obzirom na to da su vam naočale jednako potrebne kao i daska, nemojte štedjeti i uzeti najjeftinije, već se odlučite za one koje vam najbolje odgovaraju.
Rukavice: odlučite se za rukavice sa spojenim prstima ili bez prstiju. Izrađuju se od tankog poliesterskog materijala te su prikladne za sve uvjete.
Kapa: tijekom svakog snowboardanja obavezno stavite kapu na glavu. S vremenom ćete se uznojiti, negdje ćete stati, a glavobolja i temperatura tad vam ne ginu. Nemojte uzeti bilo kakvu kapu, npr. od pamuka, jer pamuk zadržava vlagu. Nabavite kapu od sintetičkih materijala poput akrila, koja će odvoditi znoj s vaše glave. Za dodatnu sigurnost preporučujemo da nabavite kacige; nikad ne znate kad se neki početnik može slučajno zabiti u vaša leđa!

CategorySport