Ruksaci-za-trening-sportmoda-ruksak

Za ljubitelje rekreativnog vježbanja ili za sportske profesionalce, dobra torba za trening osnovna je oprema, naravno pored kvalitetne obuće i sportske odjeće. Organiziranje i pohranjivanje sportske opreme, higijenskih potrepština, ručnika i ostalih stvari koje su potrebne za bavljenje sportom, jedna je od glavnih karakteristika svake sportske torbe. Sportska torba mora biti dovoljno velika da u nju stane sve što vam treba, a u isto vrijeme dovoljno mala da se može spremiti u ormarić za pretince te da ne zauzima previše mjesta u prtljažniku automobila. Ovisno o učestalosti njezina korištenja, sportske torbe moraju biti izrađene od čvrstih i kvalitetnih materijala kojima se osigurava trajnost i izdržljivost torbe. Moraju imati više pretinaca te posebne izolirane pretince za ostavljanje mokrih stvari nakon vježbanja.

Osim sportskih torbi, danas su sve više popularni ruksaci za trening. Glavna razlika je u ručkama; sportske torbe morate nositi u ruci ili preko jednog ramena, a ruksak je namijenjen da se nosi na leđima. To je ujedno i jedna velika prednost nad ostalim sportskim torbama, jer je težina ruksaka ravnomjerno raspoređena na cijela leđa, a ne samo na jedan dio. Iako ruksaci nemaju toliko puno pretinaca kao sportske torbe, jednostavniji su za korištenje i idealni za vožnju biciklom.

Ruksaci za trening većinom su izrađeni od poliestera, vodonepropusnog materijala. Imaju dva do tri pretinca za spremanje stvari, a ručke na leđima obavezno se izrađuju od čvrstog, ali udobnog materijala koji neće iritirati kožu.
Kao i svaki ostali dio sportske opreme, ruksaci za trening dolaze u najrazličitijim dizajnima i bojama. Ženski ruksaci nešto su vedrijih i veselijih boja, raznih uzoraka poput točkica, zvjezdica ili nekih drugih šarenih linija.

Muški sportski ruksaci uglavnom su jednobojni; plavi, crni, sivi ili maskirni.

Prilikom kupnje ruksaka za trening obratite pažnju na nekoliko stvari:

Veličina ruksaka: ruksak treba biti dovoljno velik da u njega stane sve što vam je potrebno za bavljenje sportom te dovoljno malen da ga možete nositi. Prije kupnje odredite u koju svrhu ćete nositi ruksak te što ćete sve trebate spremiti. Ako veličinom treba odgovarati košari na bicikl, s ovim ćete još više suziti odabir. Radije izaberite torbu koja ima dovoljno prostora za sve vaše stvari, umjesto da uzmete najveću na koju naiđete.
Pretinci: džepovi nisu idealni samo za organiziranje i pohranu predmeta već su neophodni za odvajanje mokrih i prljavih stvari nakon vježbanja. Kao i sportske torbe, i neki ruksaci za trening imaju posebne pretince za patike. Od ostalih pretinaca izdvajamo vodonepropusne džepove koji su idealni za pohranjivanje bočica s tekućinom poput šampona ili gelova. Ipak, najnužniji džepovi jesu oni koji se nalaze sa strane ruksaka, jer su vam najlakše dostupni , a ujedno i najpraktičniji. Obično se koriste za držanje sokova i vode.
Boja: svijetle boje ruksaka za trening djeluju više casual, od onih tamnijih tonova, no naravno da sve boje dolaze u obzir. Nema pogrešnog izbora kada su u pitanju boje ruksaka, no ako sportski ruksak nosite sa sobom u ured, a ne ostavljate ga u prtljažniku automobila, tada crna ili tamnoplava boja zasigurno djeluju profesionalnije od oku privlačnijeg šarenog dizajna.

CategoryFitness