moda, nike, nike air, Nike Air Zoom Vomero 13, tenisice, trčanje

Već imate svoje omiljene tenisice za trčanje i mislite da od njih ne postoje bolje? Vjerujte nam, postoje, dolaze in Nike-a i zovu se Air Zoom Vomero 13, a sada ćete čuti zbog čega to tvrdimo! Nike-ov tim stručnjaka za razvoj novih tehnologija i dizajn, u ovaj je model uložio veliki trud koji je na kraju rezultirao savršenim tenisicama za trčanje. Povijest Zoom Vomereo modela seže u ne tako daleko 2006. godinu, pa je ovaj model 12 godina od nastanka, došao kao prava kruna linije. One su fleksibilne, pokret je u njima lak, a toliko su izdržljive da u njima možete pretrčati cijeli svijet.

Da skratimo, ovo su tenisice za duge staze i veliku brzinu trčanja. Inovativnost se očituje u materijalu izrade, odnosno jezgre od Lunar pjene i đona sa Zoom Air jastučićima raspoređenima duž cijelog stopala, točnije u peti i prednjem dijelu stopala gdje naše tijelo zahtijeva najveću potporu. Ti jastučići služe kao dobri amortizeri koji ublažavaju svaki vaš pokret, ali i stvaraju optimalan povrat energije. U njima stopalo odlično prijanja uz svaku podlogu, a udobnost je postojana bez obzira o kakvoj je podlozi riječ. Jedini problem koji ćete imati s ovim tenisicama bit će izbor dezena. Ne bojte se, u bilo kojem modelu izgledat ćete upečatljivo i lijepo. Profesionalni trkači koji su testirali ovaj model tenisica istaknuli su i još jednu prednost.

Nike Air Zoom Vomero su izuzetno lagane tenisice. Točnije, ženski model teži 251 g, a muški 360 g, pa stoga ne čudi da je ovaj model preko noći postao jedan od najpopularnijih tenisica za trčanje. Ne znamo koliko često mijenjate svoje trkače tenisice, ali ove će vam uistinu biti dugovječne zbog jastuka na peti, taj će se dio tenisice, koji se inače najbrže troši i iskrivljuje, uvijek izgledati kao nov. Tenisice su zaštićene od abrazivne prirode asfalta kojeg najčešće koristimo kao podlogu za trčanje. I gornji dio ovih tenisica potpuno je redizajniran u odnosu na prethodne modele. Sada se tu nalazi čipkasti pleteni materijal koji omogućava veliku prozračnost. Nakon nekoliko sati provedenih u ovim tenisicama vaša stopala neće biti umorna, ali ni vruća kao u većini drugih tenisica ove vrste. Unutarnja podstava dodatno podupire pete i gležnjeve. Iako je uložak tanak, dovoljno je čvrst i stabilan prilikom svakog našeg pokreta. Dakle, u ovim tenisicama možete svugdje, a ako ih mislite koristiti isključivo za trčanje, onda je asfalt, atletska staza ili traka za trčanje pravo mjesto za njih. Dizajnirane su za normalan, srednje podignuti nožni luk odnosno za normalnu pronaciju stopala. Pronacija je laički rečeno, stil gaženja koji u trčanju, označava lateralnu rotaciju (propadanje) stopala prema unutra u trenutku kontakta stopala s podlogom, a ovaj je model tome doskočio tako da ublažava udarce (kontakt) stopala o podlogu i lako se prilagođava podlozi na kojoj trčimo. Mi smo svoje rekli, na vama je samo da se odlučite za boju, jer ćete se već pri prvom koraku u potpunosti složiti s nama!