Zaštitni znak nekadašnjih Adidasovih Deerupt tenisica bio je mrežasti uzorak, ali samo na donjem dijelu, dok je novi model cijeli presvučen mrežom, ispod koje se ističe boja tenisice, a na izbor imamo cijelu lepezu kolorita. No, ono što nije zanemarivo, kad su tenisice u pitanju, jest udobnost, čime se ovaj Adidasov kapitalac itekako može podičiti.

Iako možda nekima na prvi pogled, zbog mrežastog uzorka, izgledaju robusne, tenisice odlikuje izrazito lagana konstrukcija čijoj lakoći pridonosi rastezljivo tkanje gornjišta te nevjerojatno fleksibilno gazište.

I nakon gotovo četrdeset godina kad su prvi put izašle na tržište, Deerupt tenisice ne silaze s trona sportske obuće, ali ni s Adidasovog popisa must have modela u koji taj sportski modni div ne prestaje ulagati i osvježavati ga.

Naime, među ljubiteljima sportske obuće, a osobito među Adidasovim fanovima, već se neko vrijeme vodi rasprava jesu li udobnije ili ljepše ili su i jedno i drugo s najvišim ocjenama. A sve zbog toga što podsjećaju na one vremešne iz 80-tih, a zapravo su baš u svemu poboljšana i bolje opremljena milenijska verzija, izrađena vrhunskom modernom tehnologijom, da izgledaju čak nestvarno dobre.
Ali idemo redom.

 

Bez mirisa i vlage

Osobito kad je riječ o prilagodljivosti tenisice stopalu, Deerupt je izrazito prilagodljiva obuća upravo zbog rastezljive tkanine, a i u udobnosti pri nošenju uvelike pripomaže tehnologija Ortholite. Naime, tom tehnologijom su izrađeni antibakterijski ulošci, koji sprejčavaju pojavu neugodnih mirisa, plijesni, a odvode vlagu i osiguravaju, ono što je najvažnije tijekom vježbanja,  prozračnost i osjećaj da se stopalo nije oznojilo. Oni koji se bave sportom,makar i rekreativno, znaju koliko je neprocjenjiv osjećaj skinuti tenisicu i ne opipati vlažnu čarapu neugodna mirisa.

S druge strane, tenisice, kako znamo, odavno su prerasle dvoranske prostorije i tartan staze, te su u modnom svijetu zauzele vrlo primamljivo visoko mjesto kad je riječ o trendu i modnim kombinacijama sezone. Najprije, jer su milenijski modeli tenisica u potpunosti dosegli desetku kako u estetskom dijelu tako i funkcionalno i nema one trendseterice koja bi u svakodnevnom pješačenju, radije navukla visoku potpeticu nego udobnu tenisicu. Koja još pritom izgleda – wow!

Prva među tenisicama

Tako su i ove Deerupt runnerice itekako prisutne u svakodnevnim kreacijama, a savršeno se uklapaju u casual stil, pa uz dobar traper, trendi suknju ili haljinu i pritom ne izgledaju nimalo sportski, već izrazito moderno. Tim više, što je baš ove sezone za proljeće/ljeto 2019 mrežasti uzorak jedan od modnih imperativa svjetskih modnih dizajnera.  A na nama je kako ćemo iskombinirati kolorit koji izbija ispod mrežastog uzorka s odjevnim predmetima koji nam se sviđaju. Svakako, ako volimo da su nam tenisice u prvom planu, jer su Deerupt runnerice naizgled minimalističkog izgleda, ali zapravo raskošne u svoj svojoj silueti, savjet su jednostavni odjevni komadi uz njih.