Nike Mercurial kopačke poznate su po svojoj laganoj konstrukciji, a zbog čega su potvrđene od strane brojnih nogometnih igrača za koje je brzina i lakoća pokreta vrlo važan dio igre, naročito za napadače.

Naime, riječ je o Christianu Ronaldu, Luizu Adrianu, Zlatanu Ibrahimoviću, Didieru Drogbi, Jesusu Navasu, Luki Modriću, Arturu Vidalu, Raheemu Sterlingu i brojnim drugim poznatim nogometašima.

Tvrtka Nike osmislila je ove inovativne kopačke davne 1998. godine, a dizajnirane su za nogometnu zvijezdu Christiana Ronalda koji je iste godine krasio stadione Svjetskog prvenstva s ovim kultnim kopačkama. Nike Mercurial kopačke danas su dostupne za sve vrste podloga, odnosno za mekano i čvrsto tlo te za umjetnu travu, a postoji i verzija bez čepova za dvoranski nogomet.

Ono što Ronaldo, Neymar, Hazard, Ribery, kao i mnoge druge nogometne zvijezde danas imaju zajedničko, zahvaljujući Nike Mercurial kopačkama, to je nevjerojatna brzina, agilnost i kontrola lopte. Za eksplozivnu brzinu na svim razinama igre, ove kopačke nude i čvrsto prianjanje na površinu, uz visoku podršku i stabilizaciju stopalima zahvaljujući mekim, sintetičko-kožnim materijalom na gornjem dijelu kopački.

Nike Mercurial kopačke dizajnirane su po anatomskom obliku stopala kako bi igračima pružale osjećaj “druge kože” na stopalima. Za nesmetano kretanje te široki raspon pokreta, jezik ovih tenisica vrlo je tanak, a apsorbirajući jastuci unutar kopački omogućuju siguran kontakt stopala o podlogu. Tehnologija amortizacije nije na visokoj razini, no za nogomet je puno važnija lagana konstrukcija zbog potrebne eksplozivne snage.

CategoryRecenzije