Nike Lunarglide tenisice nalaze se na samom vrhu dugog popisa konkurentnih i inovativnih tenisica za trčanje. One nude značajnu potporu i stabilnost stopalima, a što je od velike važnosti za trkače koji trebaju maksimalnu zaštitu i prianjanje.

Nike Lunarglide tenisice jedinstvene su i zbog svoje najnovije tehnologije. Naime, neke od poboljšanih značajki su vrsta jastučića i tip potplata.

Jastuk je jedan od najvažnijih aspekata za idealne tenisice za trčanje, na koji je tvrtka Nike posebno obratila pozornost. Mekani jastuk omogućuje pravilnu amortizaciju i apsorpciju šoka tijekom kontakta s podlogom, a što također smanjuje rizik od ozljede nožnog zgloba, koljena, kuka ili pak kralježnice. Nemaju li ovi zglobovi mekši i laganiji kontakt s podlogom, u velikoj su opasnosti od uganuća, nagnječenja ili neke druge stresne ozljede.

Nova tehnologija apsorbirajućih jastuka također je pomogla trkačima da se više fokusiraju na samo trčanje i disanje, bez velikog obraćanja pozornosti na neravnu podlogu, položaj stopala i slično. Upravo su zbog toga Nike Lunarglide tenisice idealne za trčanje na visokim kilometražama. No, one odlično mogu poslužiti i za umjerenije trčanje, brzo hodanje ili pak običnu šetnju.

Tenisice Nike Lunarglide imaju i veliku izdržljivost, zbog čega im je trajnost duža. Što se stabilnosti tiče, njihova elastična tehnologija omogućuje pravilan kontakt s podlogom i onima koji imaju male smetnje tijekom hoda zbog nestabilnosti stopala nakon određene ozljede. Na taj način one omogućavaju prijelaz s nesigurnog hoda na zdrav, pravilan način koračanja.

Ove tenisice imaju uglavnom sve potrebne značajke za stabilno i sigurno trčanje, a što svakako nudi i više od same udobnosti i uživanja u treniranju. Čvrstoća i kvalitetni materijali novog vanjskog potplata, tenisicama daju dvostruko prianjanje o podlogu svake dodirne točke. Fleksibilnost je također osigurana u gornjem dijelu tenisica, kako bi gležnjevima pružila dovoljan opseg pokreta tijekom koračanja.

Fleksibilnost i prozračnost u gornjem dijelu tenisica omogućavaju lagodan osjećaj na stopalima, što brojnim trkačima daje posebnu nježnost te prirodno kretanje stopala. Flyknit i Flymesh tehnologija tenisicama Nike Lunarglide osiguravaju laganu konstrukciju, što može dovesti do osjećaja kao da nemate ništa na stopalima. Osim visoke i kvalitetne tehnologije, ove tenisice dolaze u vrlo zanimljivom dizajnu i jarkim ili nježnim bojama.

Kome su namijenjene Nike Lunarglide tenisice?

Nike Lunarglide tenisice odličan su izbor za muškarce i žene koje imaju spuštena ili ravna stopala, jer takvim je stopalima potrebna najveća podrška kako bi se trčanje ili hodanje moglo izvoditi učinkovito i djelotvorno. Osim toga, ove su tenisice idealne za pronirana stopala.

Stabilnost i potpora stopalima omogućuje i znatno veću agilnost trkača, odnosno brzo mijenjanje smjerova, bez velikog zamora ili boli u zglobovima. Nike Lunarglide tenisice s pjenastim jastučićima u pravilu mogu nositi svi koji se u njima osjećaju ugodno, a također su i namijenjene svim vrstama podloge za trčanje. Bilo da je riječ o šljunčanoj stazi, cestovnoj ili travnatoj stazi, na vama je da izaberete svoje omiljeno mjesto za trčanje.

CategoryRecenzije