Nike Free tenisice za trčanje osmišljene su 2005. godine kako bi omogućile vašim stopalima prirodnije, kvalitetnije i slobodnije kretnje. Za razliku od standardnih tenisica za trčanje, ove tenisice imaju duboke savitljive utore na potplatu koji poboljšavaju prirodni opseg pokreta, a mekani apsorbirajući jastučići pružaju prirodan i ugodan osjećaj.

Tvrtka Nike inspirirana je ovom kultnom inovacijom zbog prirodnog kretanja ne samo stopala, nego i cijeloga tijela. Uz Nike Free tenisice agilnost je nevjerojatna, a stabilnost stopala, udobnost i prozračnost zagarantirane su značajke. Ove su tenisice savršena alternativa za poboljšanje prirodne tehnike trčanja ili ciklusa hoda.

Nike Free tenisice neće vas razočarati u pogledu nošenja i same funkcije. One su čak preporučene za svakodnevno nošenje i jačanje stopala. S obzirom na to da Nike Free tenisice oponašaju prirodan pokret stopala, one imaju vrlo laganu konstrukciju. Apsorbirajući pjenasti jastuci osiguravaju pouzdan kontakt stopala s podlogom, odnosno poboljšavaju i olakšavaju udarni šok za stopala, gležnjeve, koljena, kukove, pa čak i za kralježnicu.

Različite vrste podloga koje koriste trkači imaju tendenciju ugrožavati stabilnost stopala, pogotovo ako su podloge neravne. Upravo zbog toga, Nike Free tenisice imaju poboljšane apsorbirajuće jastuke, posebno oblikovane i fleksibilne utore na potplatima, kao što smo već napomenuli. Ti fleksibilni utori trkačima također pružaju bolju fleksibilnost, kao i veću mobilnost te opseg pokreta, a zbog čega su strateški postavljeni na području srednjeg dijela stopala. Nike Free tehnologija ovih utora općenito poboljšava kvalitetu trčanja, pa tako osobe koje ih nose imaju bosonogi osjećaj – što i jest karakteristika prirodnog kretanja stopala.

Gumeni potplat Nike Free tenisica za trčanje izuzetno je lagan te pruža vrhunsko prianjanje na podlogu i veću izdržljivost. Zbog visoke tehnologije izrade, ove se tenisice mogu koristiti na suhom, ali i na mokrom tlu, a što brojnim trkačima omogućuje nesmetano treniranje.

Odvažan dizajn ovih tenisica također ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Naime, spektar boja i detalja ovih tenisica je ogroman. Bilo da volite jarke, šarene boje ili pak obične i jednobojne, zasigurno ćete pronaći one idealne tenisice za sebe. Osim za trčanje, ove se tenisice mogu nositi i tijekom obične šetnje ili pak treniranja u teretani.

CategoryRecenzije