U današnjem se svijetu mode sve više pojavljuju mladi i kreativni dizajneri koji unose brojne inovacije za mušku modu. No, za razliku od ženske mode, muška je ipak ostala restriktivnija.

Kada je riječ o muškim majicama, danas postoji mnoštvo različitih oblika, boja i veličina, kao što su primjerice polo majice, majice dugih rukava, majice s V izrezom, majice s natpisom, majice s prugama i ostalo. Ipak, najpopularnija je ona obična majica bez dodatnih ukrasa i detalja.

Muške su majice u početku služile kao donje rublje te se nikada nisu nosile zasebno. Nakon što su se James Dean i Marlon Brando na filmskom platnu pojavili u običnim majicama, došlo je do velikog zaokreta kada je riječ o nošenju istih. Naime, filmska kostimografija učinila je veliki modni iskorak te je postavila standarde koji su još uvijek moderni.

U današnjem modnom svijetu, muška obična majica može učiniti mnogo toga. Za one muškarce koji s posla odlaze na trening, jednobojne obične majicu poslužit će kao sjajna podloga trenirci s kapuljačom ili trapericama i kožnoj jakni. Također, takve majice nisu loš izbor za one koji se vole poluformalno odijevati, a tu su i majice s natpisom koje se lako mogu iskombinirati s modernim sakoom. Za potpuno otkačenu, ali i primjerenu kombinaciju, muškarci danas mogu odjenuti i odijelo na tenisice i zanimljivu majicu s natpisom ili slikom.

Korisni savjeti – kako pravilno nositi mušku majicu?

1. Jedan od najvažnijih čimbenika pravilnog nošenja majica je normalna dužina rukava. Naime, često se zna dogoditi da su rukavi prekratki ili predugi, a kako biste prepoznali pravu dužinu, valja naglasiti kako bi tijekom nošenja jakne samo jedna četvrtina ruba rukava majice trebala biti vidljiva.

2. Ono što su brojni muškarci zaboravili, to je činjenica da su polo majice zapravo sportske majice. One nisu prigodne za svečane prilike i najbolje pristaju uz trenirku ili traperice i tenisice. Naime, polo majice su dobile naziv po polo igri, u kojoj je takva majica s ovratnim gumbom bila od velikog značaja. Generacijama ili čak stoljećima prije, gospoda i plemićki stalež u velikoj su mjeri diktirali modna pravila, a koja su ostala i danas.

3. Usklađivanje boja je vrlo važno! Trik savršenog kombiniranja boja je taj da vam jakna i majica uvijek imaju različite nijanse. U pravilu bi majica trebala biti puno tamnije ili svjetlije boje od jakne, a iste boje mogu se kombinirati samo ako je razlika između nijansa dovoljno primjetna, kao što je primjerice svijetlo plava majica i tamno plava jakna.

CategoryModa