Kao i većina sportske oprema tako i majice za treniranje moraju biti napravljene od laganih prozračnih dri-fit materijala. Pri njihovoj izradi najčešće se koristi poliester u kombinaciji s najlonom ili spandeksom.

Na tržištu ih se može naći s kratkim rukavima, s dugačkim rukavima ili bez rukava. Majice za muškarce i za žene po funkcionalnosti, namjeni i obliku su iste. Postoje male razlike u krojevima majica, iako i ženske i muške majice za treniranje mogu biti uskog, širokog i normalnog klasičnog kroja.

Majice za trening su prozračne i lagane. Materijali od kojih su izrađene propuštaju vlagu i znoj prema van. Na taj se način Vama osigurava osjećaj suhoće tijekom treniranja jer se majica brzo suši. Kroj ženskih majica uglavnom je uz tijelo te prati svaki Vaš pokret. Krojevi su uglavnom bez šavova te ograničavaju trenje i iritacije. Postoje i majice za trening širokog kroja. Neke su čak i duže, do ispod stražnjice. Napravljene su od fluidne tkanine koja pruža osjećaj udobnosti.

Široke majice također su pogodne za trening; lepršavi lagani materijal omogućava slobodu pokretanja i ne zadržava vlagu. Na tržištu postoje ženske majice za trening bez rukava, ali s integriranim grudnjakom. To je u potpunosti praktično jer jamči potporu tijekom vježbanja. U majice bez rukava ubrajaju se i one s takozvanim plivačkim leđima koje su osmišljene tako da u potpunosti omogućavaju pokretanje tijela odnosno ruku, a prednji dio glatko prianja uz Vaše tijelo ne izazivajući iritacije kože.

Poput sportskih jakni ili tenisica, neke majice za trening na pojedinim dijelovima imaju umetke za bolje ispuštanje znoja. Umetci se uglavnom nalaze na leđima ili na bočnim stranama. Napravljeni su od rastezljive mikrotkanine koja omogućava veću udobnost sportaša. Nije neobično da se kod nekih majica umetci mogu pronaći i ispod pazuha, a oni suzbijaju neugodne mirise.

Pri trčanju po hladnijem vremenu proizvođači majica za trening osmislili su kako zaštititi Vaše ruke od hladnoće, pucanja i isušivanja. Riječ je o produženom dijelu dugačkih rukava s otvorom za palac. Neke majice imaju podebljani dio na prsima za zaštitu od vjetra. Majice za trening dugačkih rukava mogu se oblačiti preko glave ili imaju ugrađeni patent.

Postoje i majice za trening koje su od velikog udjela pamuka, a neke su isključivo pamučne. Ovakve su majice namijenjene treningu slabijeg intenziteta.

Na tržištu postoje majice za trening u različitim oblicima i s različitim dekoracijama. Neke su čiste jednobojne, dok su sada sve popularnije šarene majice s posebnim uzorcima. Neke majice za trening dugačkih rukava imaju kratki patent od sredine prsa do ispod vrata. Ovratnik može biti duži nego na običnoj majici i samim time osigurava dodatnu zaštitu od naleta vjetra. Danas su sve popularnije tzv. dukserice odnosno majice dugačkih rukava s kapuljačom. Podjednako ih vole i muškarci i žene.

Kvalitetna majica za trčanje osigurava osjećaj svježine i suhoće iako je tempo treniranja podignut na najvišu razinu. Ona upija, raspršuje znoj i brzo se suši. Samim time materijal izolira od hladnoće i osigurava toplinu. Prilikom kupnje majice za trening imajte na umu i to da majice koje su napravljene bez klasičnih šavova neće izazvati iritacije. Sve je više majica koje po sebi sa svih strana imaju ušivene reflektirajuće elemente kako biste Vi mogli trenirati bezbrižno u večernjim i noćnim satima.

CategoryModa