ljetne-aktivnosti-vežbanje-trening-sport-moda

Ljeto je najidealnije godišnje doba za boravak na otvorenom i bavljenje različitim aktivnostima. Tada u principu imamo najviše slobodnog vremena koje uglavnom provodimo vani. Ovo se osobito odnosi na mlađu populaciju koja je još u razvoju.

Pravilno korištenje sunca i zraka, izmjena aktivnosti te briga o zdravoj prehrani važni su čimbenici za pozitivan utjecaj na rast i razvoj djeteta. Isplanirajte si već sada slobodne nadolazeće dane te ih prilagodite važim željama i mogućnostima. U nastavku teksta donosimo vam pregled nekih ljetnih aktivnosti koje će vam pomoći kvalitetno “ubiti” vrijeme. I ne samo to; bavljenje samo nekim od sljedećih ljetnih sportova zasigurno ćete ostati u dobroj tjelesnoj formi i opuštenog i smirenog duha.

Ako ste adrenalinskog duha na prvom mjestu preporučujemo vam planinarenje. Planinarenje ne uključuje samo osvajanje vrhova i šetanje po brdima i planinama već predstavlja i svojevrsni stil života. Procijenite svoje mogućnosti i odlučite se za rutu koja vam najviše odgovara. Preporučujemo vam da za početak odaberete lakšu i kraću stazu, a kasnije prema vlastitim mogućnostima na raspolaganju vam stoje i zahtjevnije staze.Planinarenje je aktivni oblik rekreacije za sve uzraste. Boravak i kretanje na čistom zraku ispunjava čovjeka novom snagom i zadovoljstvom.

Plivanje je idealna ljetna aktivnost kojom pokrećete sve glavne mišićne skupine na tijelu. Ono je izvrsno za postizanje željene top forme, jer oblikuje tijelo i rješava vas neželjenih masnih naslaga. Idealno je za jačanje srca i krvnih žila, a hladna morska voda pogoduje cirkulaciji. Isprobajte sve vrste stilova plivanja te zaključite koji vam pokreti i vježbe najviše odgovaraju.

Biciklizam je zabavna ljetna aktivnost koja, ovisno o naporu i trudu može biti iznimno naporna. Biciklizam pozitivno utječe cjelokupno zdravlje pojedinca. Njime jačate zglobove i mišiće, osobito nogu. Povoljno utječe na srčani i krvožilni sustav te na disanje. Bez puno snage možete potrošiti veći broj kalorija, istovremeno oblikujući noge, stražnjicu, bokove, ali i trbušne mišiće. Bicikliranje oslobađa od stresa, a sami boravak na čistom zraku automatski utječe na vaše bolje raspoloženje. Na kraju, no ne manje važno, vožnja biciklom potiče kvalitetan i dobar san tijekom noći koji je uvijek svima prijeko potreban.

Veslanje je zahtjevnija ljetna aktivnost koja uključuje rad svih mišića tijela. No to dakako ne znači da početnici ne mogu dobiti svoju priliku. Veslati se može isključivo rekreativno. A i to je dovoljno za pozitivne zdravstvene učinke. Osim što aktivno u rad uključuje veliki broj mišića, veslanje poboljšava koordinaciju i osjećaj ravnoteže. Istovremeno popravlja raspoloženje jer se veslanjem oslobađa hormon “sreće” koji smanjuje stres. Ova vrsta aktivnosti idealna je za oblikovanje gornjeg i donjeg dijela tijela, ali i za sagorijevanje masnih naslaga i kalorija.

Odbojka na pijesku omiljena je ljetna aktivnost kojom se rado bave ne samo mladi već i osobe srednje životne dobi. Igra se na pijesku, stoga je ovo nešto teži i zahtjevniji sport od dvoranske odbojke. Odbojka je idealna za oblikovanje tijela i jačanja mišića nogu. Istovremeno potiče sagorijevanje kalorija te ubrzava metabolizam. Odbojka na pijesku najbolje djeluje na stopala jer je kretanje po pješčanoj podlozi jako zdravo. Nezaobilazna je i popularna ljetna aktivnost na svim plažama i odmaralištima.

CategorySport