Dri-Fit, fitness, majica, majica za trčanje, nike, Nike Breathe Running, Nike Dry Knit Men’s Running Tank, Nike Medalist SS, sport, trčanje

Otrčati do dućana, na benzinsku ili do pošte možete u bilo čemu, ali ako vaše noge trčeći grabe nekoliko desetaka kilometara tjedno, onda je jako bitno što ćete imati na sebi.

Nakon savjeta o idealnim tenisicama, vrijeme je da vam pomognemo odabrati i najbolju majicu za trčanje.

Ako se trčanjem bavite rekreativno vama će pri izboru majice biti najvažnija ventilacija i sastav materijala kako bi se smanjilo znojenje, a ako iz rekreativca postajete polumaratonac, maratonac ili netko tko „ganja“ rezultat, onda će vas zanimati i koliku brzinu možete postići u kojoj majici.

Da, nismo se pogrešno izrazili! Materijal majice itekako može utjecati na vaše prolazno vrijeme u cilju. Ukratko svi ljubitelji trčanja žele imati majicu koja dobro izgleda, ima izvrsne performanse i kvalitetu materijala, udobna je, sašivena tako da šavovima ne iritira kožu, odlično ventilira, a pri tom nas čuva od ultraljubičastog zračenja sunca. Zvuči kao da tražimo super majicu! Ne tražimo! Imamo ih nekoliko!

Možda ste do sada trčali u pamučnim majicama koje ste poslije cijedili stvarajući Nijagarine slapove i sutradan se budili prehlađeni i ukočene kralježnice.

Vrijeme je da se upoznate sa high-tech“ majicama i lakoćom pokreta koje donose.

Nike Breathe Running  napravljena je od posebne mrežaste tkanine preko koje se vaše tijelo ventilira i hladi tijekom cijelog treninga. Sastav tkanine čini poliester 85% i pamuk 15 %.  Takva tkanina omogućava da bez obzira koliko se znojite, ostanete suhi.  Mrežasti dijelovi na leđima i rukavima služe za dodatnu prozračnost, a šavovi su toliko neprimjetni da je iritacije nema. Reflektirajući elementi poboljšavaju vidljivost pri uvjetima slabog osvjetljenja. Majica je dostupna u više boja i u modelu s prugama. Većina Nike-ovih proizvoda odlikuje se Dri-Fit tehnologijom koja je zapravo naziv za mikro-vlakna napravljena od poliesterskog materijala. Takav je materijal bogat porama koje su vidljive ako majicu pogledate izbliza. Zbog takvog materijala majica ne upija znoj koji s kože preko pora dospijeva na nju. S majice znoj odnosi vjetar, strujanje zraka i isparavanje.

Dri-Fit majice idealna su zaštita od sunčeva zračenja jer u sebi imaju ugrađenu UV zaštitu. Nike Dry Knit Men’s Running Tank  još je jedna majica istovjetne tehnologije i besprijekornog dizajna. Udobna je, lagana i glatka na dodir. Znoj s nje brzo isparava, a zbog sastava 61% poliester i 39% najlon, imat ćete je godinama i lako je održavati.

Nike Medalist SS još je jedna trkača majica vrhunskog dizajna koja dolazi u više boja. Mekana je, lagana i brzo se suši. Na predjelima pojačanog znojenja , prsima i ramenima, višak topline iz tijela se izbacuje kroz ventilaciju preko dizajnerski jako efektnih šavova. Ova majica je 100% poliesterska i jednostavno se održava pranjem u perilici rublja. Nećete pogriješiti ako za trčanje izaberete nešto iz Adidasova asortimana koji je u svoje majice ugradio aluminij. Takvom tehnologijom za rashlađivanje i ventilaciju Adidas je izazvao pravu revoluciju. Aluminij je poznat kao dobar vodič topline, pa je to njegovo svojstvo našlo primjenu i u svijetu sporta. Male aluminijske kuglice ušivene su u majice na mjestima pojačanog znojenja i zajedno sa vlaknima ojačanim titanijem odlično odvode višak topline i znoj sa tijela.  Te su „kuglice“ strateško postavljene na ključna mjesta – iza vrata i na rukama, mjestima gdje je znojenje najjače.

Baš kao što se Nike može pohvaliti Dri-Fit vlaknima, Adidas to radi SubZero ravnim i tankim vlaknima zbog kojih majica bolje pirjanja uz kožu. Nadamo se da smo vas uspjeli uvjeriti kako je ulaganje u neku od ovakvih majica za trčanje pametno, isplativo i zdravo! Zaboravite na široke i mokre majice ili obične poliesterske i zakoračite u svijet high-tech majica!