Ako ove godine planirate ići na zimovanje s vašim mališanima, vodite računa o tome da nabavite odgovarajuću odjeću za djecu u kojoj će se osjećati ne samo udobno već i zaštićeno od vanjskih oborinskih utjecaja.

Dječje jakne i prsluci na tržište dolaze u različitim bojama; od jednobojnih tamnijih nijansi preko kombinacija različitih boja i uzoraka do svjetlijih boja. Od svega navedenoga, preporučujemo vam da se odlučite za dječju jaknicu ili prsluk nešto svjetlijih nijansi, kako bi se vaše dijete moglo isticati gdjegod da se našlo u ovim nadolazećim jesenskim i zimskim danima. Izbjegavajte presvijetle boje i nijanse poput bijele i svijetlo sive, jer željeni kontrast između odjeće i okoline neće biti očit i učinkovit, osobito na snijegu i ledu.

Dječji prsluci i jaknice na sebi imaju više reflektirajućeg materijala od prsluka i jakni za odrasle; djeca se ipak ponašaju slobodnije u skladu s njihovom naravi i znatiželjom.
Materijali od kojih se izrađuje ova odjeća većinom jest umjetan. Riječ je o najlonskim materijalima i poliesterskoj tkanini koja je otporna na sve vremenske uvjete. Osim toga, odjeća izrađena od ovakvih materijala iznimno je udobna tijekom nošenja, čime ćete osigurati vašem mališanu nesmetano uživanje u skijanju, sanjkanju, grudanju i ostalim zimskim radostima.

Dječje jaknice mogu biti izrađene i od malo „robusnijeg“ materijala koji je još otporniji na vanjske vremenske utjecaje. I ovakve jakne imaju vodootporan vanjski sloj tkanine te toplu izolaciju od sintetičkih vlakana. Izrazito su udobne te prozračne, održavajući tijelo vašeg mališana suhim i zaštićenim od kiše i vjetra.

Dječji prsluci idealni su za nositi u slučajevima kada nije jako hladno te nema oborina poput snijega, kiše ili vjetra. Prsluk čuva djetetov torzo i održava ga toplim dok su mu ruke slobodne za kretanje. Izrađeni od vrhunskih materijala s udjelom sintetičkog vlakna osiguravaju nesmetanu prozračnost, otpuštanje znoja s tijela te u isto vrijeme zadržavanje tjelesne temperature tijela.

Dječji prsluci osiguravaju dobru udobnost tijekom nošenja, a pokretljivost ruku je na najvišoj razini.

Jakne i prsluci za djecu uglavnom dolaze s ugrađenim kapuljačama; kapuljače mogu biti vidljive i ušivene izvana ili se mogu nalaziti u posebnom „pretincu“ na ovratniku jakne. Neki se odjevni predmeti za djecu zakopčavaju isključivo patentom, dok neki samo s čičak trakom. Može biti riječ i o kombinaciji čičak trake i patenta. Čičak traka uglavnom se nalazi na krajevima ovratnika ili na nastavku kapuljače koji služi za njezino dodatno zatezanje. Bolje prianjanje kapuljače uz djetetovu glavu moguće je i uz pomoć posebnih trakica. Ipak, preporučujemo vam da izbjegavate takve jakne i prsluke, jer trakice nisu pouzdane za udobnost i sigurnost djeteta.

Jakne su izrađene tako da središnji patent ne morate zatvoriti do kraja, već ga možete ostaviti otvorenim na ovratniku tako da ima dovoljno mjesta da djetetov vrat zaštitite šalom. U slučaju da je vani toplije, možete savinuti rub ovratnika da ne smeta djetetu.

Neke dječje jakne izrađene su od dva sloja; unutarnji koji grije i vanjski koji štiti od kiše i vjetra.

Na tržištu postoji zaista veliki izbor dječjih jakni i prsluka. Bez obzira na to planirate li ići na zimovanje ili ne, opskrbite vaše mališane kvalitetnim i udobnim jaknama i prslucima koji će im osigurati sigurno i veselo uživanje na snijegu.

CategoryDjeca