converse-allstar-all-star---tenisice---bile-starke---bijele-starke-sportmoda

Marquis M. Converse otvorio je Converse Rubber Shoe Company u Maldenu davne 1908. godine, koja je proizvodila obuću za muškarce, žene i djecu. Ubrzo nakon toga počela se proizvoditi i sportska obuća, uključujući platnene tenisice za tenis, Chuck Taylor All Star tenisice za košarku te Jack Purcell tenisice.

Kroz inovacije, vodstvo i doprinose, Converse je izgradio marku tenisica koja je postala neizostavan dio američkog sporta u 20. stoljeću. Evolucijom i rastom popularnosti košarke, tenisa, nogometa i bejzbola, Converse tenisice postale su omiljene u cijelom svijetu. Tijekom godina, Converse je stvorio kolekcije Sports Performance, Sports Lifestyle i Sports Classics.

Converse Sports Performance kolekcija započela je zbog ljubavi prema košarci te je postala najpopularnija marka košarkaških tenisica svih vremena, uključujući i Converse Chuck Taylor All Star tenisice, poznatije kao starke. Od sportskog pa do svakodnevnog životnog stila, Converse Sports Lifestyle kolekcija pružala je originalnost i osobnost onima koji su ih nosili. Ova kolekcija ima osobinu uličnog stila i neformalne obuće, koja je inspirirana tenisicama za staze, kao što su primjerice one koje se koriste za tenis. Converse Sports Classics kolekcija kombinira originalne ideje s novim materijalima, bojama i natpisima, dok su kolekcije Converse Chuck Taylor All Star te Converse Jack Purcell postale omiljene u svijetu.

S gotovo jednim stoljećem sportske povijesti i inovacije obuće, tvrtka Converse postala je mnogo više od proizvođača obuće. Njena bogata povijest govori o američkim sportovima i inovacijama koje dolaze zajedno zbog ljubavi prema sportu. Converse je tvrtka koja je stvarala, te još uvijek stvara obuću koja omogućuje izražavanje samoga sebe. Converse nudi široki izbor stilskih tenisica koje su namijenjene za muškarce, žene, ali i za djecu. Bilo da ste u potrazi za parom najpopularnijih Chuck Taylor All Star tenisica, odnosno starki ili naprednih modela kao što su Jack Purcell ili Converse Black Canvas, ne gledajte dalje od Converse marke!

Što se tiče najpopularnijih starki, one su prvi puta kreirane 1917. godine te su u početku zamišljene kao elitne tenisice za profesionalne košarkaše. Nakon što se 1921. godine Charles ‘Chuck’ Taylor pridružio košarkaškoj momčadi koju je sponzorirala tvrtka Converse, Chuck je dodao nekoliko promjena u postojeći model tenisica. Naime, starke su dobile izgled koji je još uvijek ostao vrlo sličan tom modelu! Tako su starke počeli nositi i brojni rokeri, skejteri i sportaši te su postale simbol mladenačkog bunta i individualnosti. Iako su starke istog izgleda od davne 1921. godine, one danas dolaze u različitim bojama, veličinama i s dodatnim ukrasima, a široku ponudu možete pogledati na http://bit.ly/27CtAhP.

CategoryModa, Recenzije