Air Max 1/9 ,Air Max 180 Air Max 180,Air Max 95, Max Day, Air VaporMax 97, COMME des GARÇONS & Nike, nike,Nike Air Max 1 ,: trčanje ,VaporMax Flyknit 2.0

Što smo bliže 26. ožujku, to je napetost veća, ali i informacije koje dobivamo iz Nike-ove tvornice snova. Naime, kao i posljednjih pet godina Nike povodom rođendana ovog sad već kultnog modela, izbacuje nove poboljšane inačice Air Max-a. Iako postoje 31. godinu, tek se posljednjih pet slavi njihov dan, a model je s godinama postao toliko popularan kulturološki faktor ulične, ali i visoke mode da starija izdanja polako spadaju u kolekcionarske predmete. Znači,  ako negdje na tavanu imate neke Air Max tenisice iz 80-ih razmislite o tome da ih licitirate za lijepu svotu novca. Povijest ovog modela vezana je za inženjerstvo, točnije model je nastao kao svojevrstan spoj aeronautike i tekstila. U njega je ugrađena svemirska tehnologija. Naime, kada je 1987. godine aeronautički inženjer Frank Rudy (NASA) patentirao amortizirajući zračni jastuk Air, Nike, točnije dizajner Tinker Hatfield je odlučio da ga ugradi u jedan od modela svojih tenisica i time uvede revoluciju u sport, konkretno trčanje. Gusti, inertni plinovi upumpani u jastučić, najčešće od pjenastog sintetičkog materijala poliuretana omogućili su lakše i mekše kretanje. Nova „zračna“ tenisica ubrzo se sa sportskih terena prebacila i na ulice i postala neizostavan dio sportskih uličnih, ali i fancy kombinacija.  Do današnjeg dana je izašlo preko 70 Air Max modela i sigurni smo da je svatko od nas pronašao minimalno jedan idealan za sebe.

Mi već trljamo ruke i s nestrpljenjem pratimo službene informacije koje Nike sad već tradicionalno najavljuje nekoliko mjeseci prije samog rođendana. Tako je 26. ožujka postao svojevrstan marketinški događaj diljem svijeta, a u kampanje se ulaže nezamisliva količina novca i energije. Kako bi uzbuđenje bilo još veće, a reklamne kampanje uspješnije Nike će nas „držati na laganoj vatri“ i izbacivati modele jedan po jedan. U iščekivanju cijele ovogodišnje kolekcije, predstavit ćemo neke od najavljenih modela i s ostalim zaljubljenicima u ovaj brand nestrpljivo čekati 28. ožujka kada ćemo pohrliti u (on line) trgovine i priuštiti si tenisice od kojih se nećemo odvajati. Modeli koji dolaze su zapravo redizajnirani modeli inspirirani nekim od najpopularnijih retro modela. Za sada je potvrđeno kako na tržište dolaze  atmos & Nike Air Max 1 / Air Max 95 “Animal Pack 2.0” tenisice u nekoliko „divljih“ printova. Ideja za dizajn ovog  Air Max seta dolazi iz japanske trgovine tenisica atmos čije smo uratke imali prilike vidjeti u obliku Air Max 1 “Elephant” i kolekciji „Safari“ protekle dvije godine.

Stižu nam i COMME des GARÇONS & Nike (model Air Max 180),  još jedna japanska suradnja, čija je prodaja počela s prvim danom veljače, a željno ih se iščekuje još od premijere s pariškog muškog tjedna mode SS18. Svi ljubitelji barbie pink boje i najlonskog gornjišta sada će doći na svoje i u ovom modelu nikako neće proći nezapaženo.

Nike VaporMax Plus dolazi u ograničenim količinama i ove sezone kombinira nekoliko klasičnih izgleda. Potvrđen je dolazak Air VaporMax 97, the VaporMax Flyknit 2.0Air Max 1/9.  Kompanija je najavila i povratak Air Max 270 u različitim bojama i mnoga retro-tematska izdanja kao što su povratak Air 180 “Ultramarine”, Air Max 93 “Dusty Cactus” i, naravno  Sean Wotherspoon Air Max 97/1. Ne preostaje nam drugo nego čekati da,  kako sami u Nike-u kažu, neumoljiv duh inovacija sve ono o čemu smo samo sanjali ostvari u koraku…u koraku Nike Air Max tenisice.