adidas, adidas performance, AlphaBounce , sport ,tenisice,trčanje, Ultra boost

One koji se rekreativno ili profesionalno bave trčanjem i uopće bilo kojom vrstom sporta, najprije zanimaju tehničke performanse tenisica, jer nema gore i opasnije stvari nego trenirati u lošoj i neodgovarajućoj obući. Tek ih onda zanima dizajn. Hmm…tako je bilo sve dok im Adidas nije poremetio percepciju. Svaki novi model linije za trčanje bio je tehnološki napredniji tenisice, moderniji i dizajnerski savršeniji. Adidasove standarde kvalitete i izuzetno visoke estetske zahtjeve u pitanju  modela i dizajna preuzeli su i svi zaljubljenici u tenisice.

Ne želeći počivati na lovorikama, Adidas je, nakon Ultra Boost tenisica, kojima je itekako podsjetio javnost zbog čega su njegove tenisice za trčanje broj jedan, nastavio dalje. Taj je njemački as sportske opreme prije nekoliko godina oduševio ‘sneaker’ ovisnike i sportaše novim AlphaBounce tenisicama iz linije Performance. I nije stao na tome. Došli smo, eto, i do nove sezone proljeće – ljeto 2018, a s njom su došle i najnovije AlphaBounce tenisice iz Adidas radionice.

Kritike kažu da su izrazito elastične, fleksibilne, mekane, prozračne i udobne. Gornjište im je mrežasto/rupičasto, noga u njima ‘diše’, prirodni materijal u unutrašnjosti čuva kožu od iritacije i ne izaziva znojenje. Nadalje, gumeno gazište je fleksibilno, pruža zaštitu, čuva stopalo i zglobove. A toliko dobro prianja za podlogu da gotovo i zaboravimo da imamo tenisice na sebi. AlphaBounce-ice se zapravo jednako se dobro ‘ponašaju’ na svakoj podlozi, bilo da je riječ o asfaltu, stijeni, šljunku, brdu, travi, a dojam je u njima kao da letimo. Potrošači su jako dobro reagirali na dezen, pa je sivo gornjište i plavičasti potplat izvrsno prošao kod kritike, a osobito su svi zadovoljni cijenom, obzirom na izrazito kvalitetan proizvod.

Adidasov dizajner za AlphaBounce tenisice George Robusti proveo je više od godinu dana radeći na njihovom dizajnu i tehničkim performansama, s ciljem spajanja tehnologije i mode, kako bi ta vrsta obuće bila, ne samo kvalitetna sportska oprema, nego i udobni ‘street’ modni predmet za svakodnevni ležerni dnevni look. Prema komentarima, izgleda da je i uspio.