Već više od 80 godina Adidas je dio svijeta sporta i mode koji isporučuje uvijek modernu i kreativnu sportsku obuću, odjeću te opremu za muškarce, žene i djecu. Braća Adolf i Rudolf Dassler osnovali su tvrtku Gebrüder Dassler Schuhfabrik i počeli izrađivati sportsku obuću. Na Olimpijskim igrama davne 1928. godine ova tvrtka opremala je samo nekoliko sportaša, no nakon Olimpijskih igara u Berlinu 1936. godine, ubrzano se počela razvijati. Ime Adidas dobila je na nakon Drugog svjetskog rata kada su se braća Dassler poslovno razišla. Naime, Rudolf je osnovao tvrtku Puma, a Adolf je nastavio voditi staru kompaniju koja je promijenila ime u Adidas, koje je nastalo od njegovog nadimka i prva tri slova prezimena.

Adolf Dassler je u Njemačkoj 1949. godine pokrenuo liniju Adidas Originals tenisica koje su stvorile bogatu povijest u kulturi tenisica. Od trolista, pa do znaka s tri linije, Adidas Originals odaje počast legendarnim Adidas trenerima. Modelima kao što su Superstar, Stan Smith i Pro Model ovaj brand ostao je sličan onom prvom, ali uz nove i kreativne verzije modela. Tenisice kao što su Superstar i njihove nezaboravne “školjke” na području prstiju, Gazzelle te Stan Smith, i dalje su vrlo popularne, zajedno s klasičnim Adidas Originals tenisicama za različite sportove, a kompletna ponuda može se pogledati na: http://bit.ly/1MRG2Dg.

Tvrtka danas surađuje sa zvijezdama kao što su Kanye West, Pharrell i Nigo, što znači da će Adidas nastaviti ostavljati svoj trag.

Glavni cilj Adidasa je dizajnirati tenisicu koja “funkcionira sa stopalom, a ne protiv stopala”, kako bi lakše došli do najviše razine uspješnosti i udobnosti. Adidas je generacijama stvarao inovativne proizvode koji su oplemenili izvedbe sportaša, bilo da je riječ o košarkašima, nogometašima, tenisačima, golfašima, odbojkašima ili pak o rekreativcima. S vremenom su razvijene i tehnologije koje omogućuju dostizanje maksimalnog sportskog potencijala.

Adidasove tri pruge i trolist postali su kultni i svjetski poznati simboli. Novi modeli Adidas Originals jakni, majica, hlača i kratkih hlača koji prikazuju trolist i tri linije na moderan način, glavni je fokus Adidas Originals muške i Adidas Originals ženske odjeće. Adidas Originals odjeća odaje počast nekim od najvećih sportaša, a i njihove torbe dolaze u različitim oblicima i bojama, no nikada bez istog jedinstvenog simbola. Savršene su za putovanja ili svakodnevno nošenje uz Adidas Originals klasični stil, a dostupne su na http://bit.ly/1SP7IYq!

CategoryModa